- تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵
- کد خبر : 598 چاپ خبر
آنچه در مورد لیستریا باید بدانید، باکتری بالقوه مرگبار که مسئول گوشت است را به یاد می آورد
وزارت کشاورزی روز سهشنبه اعلام کرد که تولیدکننده گوشت بروسپاک ۱۱.۸ میلیون پوند گوشت و مرغ آماده را بهدلیل آلودگی احتمالی لیستریا، تنها چند ماه پس از فراخوان گوشتهای گوشت گاو سرش که در جولای مربوط به لیستریا بود، فراخوان کرد. با یادآوری دو مورد عمده از مواد غذایی مملو از لیستریا در چند ماه
وزارت کشاورزی روز سهشنبه اعلام کرد که تولیدکننده گوشت بروسپاک ۱۱.۸ میلیون پوند گوشت و مرغ آماده را بهدلیل آلودگی احتمالی لیستریا، تنها چند ماه پس از فراخوان گوشتهای گوشت گاو سرش که در جولای مربوط به لیستریا بود، فراخوان کرد.
با یادآوری دو مورد عمده از مواد غذایی مملو از لیستریا در چند ماه گذشته، بسیاری ممکن است این سوال را داشته باشند که لیستریا چیست، چه خطراتی دارد و چگونه از عفونت جلوگیری شود.
در اینجا چیزی است که باید بدانید.
لیستریا مونوسیتوژنز نوعی باکتری است که می تواند غذا را آلوده کرده و برای گروه خاصی از افراد عوارض جدی ایجاد کند.
به طور خاص، زنان باردار، نوزادان، بزرگسالان بالای 65 سال و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید مراقب این بیماری باشند که میتواند منجر به سقط جنین، عفونت گسترده، التهاب پوشش داخلی مغز و نخاع، درد عضلانی و علائم شبیه آنفولانزا شود. .
در بزرگسالان سالم، می تواند باعث اسهال آبکی شود.
این باکتری اغلب در گوشت های اغذیه فروشی، محصولات لبنی غیر پاستوریزه و پنیرهای نرم پخش می شود. همچنین می تواند در ماهی دودی، بستنی و سبزیجات خام یا فرآوری شده پخش شود.
لیستریا در محیط رایج است و می تواند از منابع مختلفی از جمله خاک، آب و دستگاه گوارش حیوانات منشاء بگیرد (که به این معنی است که در مدفوع حیوانات نیز یافت می شود).
برخلاف بسیاری از باکتریهای دیگر، لیستریا میتواند در سرما به رشد خود ادامه دهد، به این معنی که وقتی در غذاهایی مانند بستنی، گوشتهای اغذیهفروشی و پنیر قرار میگیرد که مدت طولانی در یخچال میماند، زمان بیشتری برای تولید مثل در غذا دارد. سرما چیزی نمی تواند جلوی آن را بگیرد.
تا زمانی که این غذاها خورده می شوند، به باکتری لیستریا فرصت کافی برای رشد داده شده است، به این معنی که فردی که غذا می خورد باکتری بیشتری جذب می کند.
لیستریا در محیط های کم اسید و مرطوب نیز رشد می کند. غذاهای کم اسید که اغلب برای مدت طولانی در یخچال نگهداری می شوند، مانند خربزه، در گذشته با شیوع لیستریا همراه بوده اند، مانند غذاهایی که در شرایط مرطوب رشد می کنند، مانند جوانه یونجه.
پنیرهای نرم، مانند بری، کاممبر و کیزو فرسکو، نسبت به پنیرهای سفت، مرطوبتر و اسیدیتر هستند و همین امر آنها را برای رشد لیستریا دوستتر میکند.
محصولات لبنی ساخته شده با شیر غیر پاستوریزه حتی بیشتر احتمال دارد که آلوده شوند.
لیستریا چگونه وارد غذاهای پخته می شود؟
گوشت های اغذیه فروشی معمولاً زمانی که تولید می شوند پخته می شوند، بنابراین لیستریا چگونه به این غذاها راه پیدا می کند؟
حتی اگر پختن گوشت لیستریایی را که ممکن است وجود داشته باشد از بین می برد، گوشت اغذیه فروشی ممکن است بعد از بسته بندی یا برش زدن آلوده شود.
به طور مشابه، فرآورده های گوشتی آماده مصرفی که در فراخوان جاری بروس پک دخیل هستند، از قبل پخته شده اند، اگرچه منبع آلودگی هنوز مشخص نشده است.
از آنجایی که لیستریا می تواند از منابع مختلفی به وجود بیاید، آلودگی می تواند به روش های مختلفی رخ دهد. شیوع های قبلی با وجود لیستریا در کف، زهکشی، میز، چاقو، تسمه نقاله و بسیاری از مناطق دیگر در تاسیسات فرآوری همراه بوده است.
هنگامی که تجهیزات پردازش آلوده می شوند، ضدعفونی کردن آن دشوارتر می شود زیرا لیستریا تمایل به تشکیل “بیوفیلم” دارد که در آن باکتری ها به شدت به یکدیگر و به سطوح می چسبند.
بیوفیلم لیستریا در برابر گرما، اسیدها، اشعه ماوراء بنفش و سایر روشهای پاکسازی که معمولاً برای از بین بردن باکتریها استفاده میشوند، مقاومتر است.
ممکن است از چند روز تا سه ماه پس از خوردن غذای آلوده قبل از شروع علائم طول بکشد، اما دوره زمانی معمول یک تا دو هفته است.
تقریباً یک ششم موارد لیستریا در زنان باردار رخ می دهد که در مقایسه با جمعیت عمومی حدود 10 برابر بیشتر احتمال دارد که عفونت را تجربه کنند.
این موضوع باعث نگرانی جدی مادران باردار می شود، زیرا آنها و نوزادانشان ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند. عفونت لیستریا در اوایل بارداری می تواند باعث زایمان زودرس، تولد نوزاد با وزن کم و از دست دادن بارداری شود. عفونت بعدی می تواند منجر به مشکلات سلامت مادرزادی برای نوزاد شود، از جمله ناتوانی ذهنی، تشنج، نابینایی و موارد دیگر.
در برخی از بیماران، عفونت می تواند باعث مرگ شود. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، سالانه حدود 1600 نفر به این بیماری مبتلا می شوند و 260 نفر در اثر عفونت لیستریا جان خود را از دست می دهند.
زنان باردار، نوزادان، بزرگسالان بالای 65 سال و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید از غذاهای معمولی آلوده مانند گوشت های اغذیه فروشی، محصولات لبنی غیر پاستوریزه و پنیرهای نرم اجتناب کنند.
مطالعات نشان دادهاند که زنان اسپانیایی تبار باردار ممکن است به دلیل مصرف پنیرهای کوچک و سایر پنیرهای نرم در معرض خطر ابتلا به عفونت لیستریا قرار داشته باشند، بنابراین این گروه باید در هنگام انتظار از مصرف این غذاها مراقبت ویژه ای داشته باشند.
همچنین مهم است که یخچال خود را تمیز نگه دارید تا از خطر رشد لیستریا در داخل آن جلوگیری کنید. این به این معنی است که فوراً ریزش ها را تمیز کنید و داخل دیوارها و قفسه ها را با آب داغ و مواد شوینده ملایم ظرفشویی تمیز کنید.
از خوردن غذاهایی که تاریخ انقضا آنها گذشته است، خودداری کنید.
منبع: apnews
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0